TUDÁSTÁR

Impresszum

A Menedék Egyesület a 90’es évek közepe óta működik azzal a céllal, hogy segítse az itt élő migránsok és menekültek társadalmi, munkaerő-piaci, kulturális beilleszkedését. Tevékenységünk felöleli a gyakorlati szociális munkát, a célcsoport egyéni és közösségi segítését, folyamatos és naprakész nemzetközi és hazai migrációs vonatkozású kutatási eredmények elérhetővé tételét, éppúgy, mint a lobbi tevékenységet, valamint azon szakemberek továbbképzését, akik munkájuk során bevándorlókkal, menekültekkel kerülnek kapcsolatba.

A kilenc hónapig tartó Iránytű c. projektünk képzési repertoárja azon, túlnyomórészt közszolgáltatást végző szervezetek felől érkező megkeresésekre és szükségletekre reagál, amelyek a munkatársak és önkéntesek migráns-specifikus kompetenciafejlesztési igényét, ezen témában elérhető továbbképzések hiányosságát hangsúlyozzák. Jelen projektünk keretében 7 képzést indítunk migrációs témában 113 fő bevonásával. Továbbá, létrejön egy olyan online képzéstámogató portál, ami a képzés résztvevők és előadók, mentorok együttműködését, valamint a szakmai hálózatépítést célzott segíteni. Ugyanakkor célunk, hogy egy sokrétű és folyamatosan frissülő migrációs témájú szakirodalom, segédanyag gyűjteményt tegyünk elérhetővé a téma iránt érdeklődőknek.

 

A projekt keretében elérhető képzések:

Szociális munka a menekültek, migránsok körében

• Interkulturális kompetencia és szakmai önismeret fejlesztés migránsokkal dolgozó szakembereknek (két képzési turnus)

• Haladó képzés, terepgyakorlattal kiegészítve

• Közösségi szociális munkás képzés

• Önkéntes készségfejlesztő képzés (két képzési turnus)

 

A projekt előrehaladása nyomon követhető mind az egyesület honlapján, mind a facebook oldalunkon.
Az érdeklődők a projekt záróeseményeként szervezett szakmai konferencia keretében kaphatnak részletesen képet a képzéseink eredményeiről és tapasztalatairól.

 

A projekt megvalósulásáért dolgozó kollégáink:

Medjesi Anna, projektvezető, képzésszervező

Bognár Katalin, szakmai vezető, tréner

Kovács Boglárka, tananyagfejlesztő/képzéstámogató portál moderátor, tréner

Péteri György, pénzügyi vezető

Papp Aranka, könyvelő

 

Az Iránytű c. EIA/2012/3.7.1. projekt az Európai Unió Európai Integrációs Alapjának támogatásával valósul meg.