TUDÁSTÁR

Hiánypótló kiadvány külföldiek foglalkoztatásáról

A Menedék Egyesület 1995 óta segíti a Magyarországra érkező külföldiek társadalmi integrációját. Komplex szolgáltatási rendszerünk segítségével menekültek és más külföldiek ezreit támogatjuk abban, hogy hazánkban új otthonra találjanak. A külföldiek közvetlen segítése mellett fontos számunkra az is, hogy a befogadó társadalom nyitottan, elfogadóan viszonyuljon hozzájuk, hiszen az együttélésünk sikeressége ezen is múlik.

Évek óta különös figyelmet fordítunk a hazánkba érkező külföldiek munkaerő-piaci integrációjára, amely során több munkáltatóval is kapcsolatba kerültünk. Nekik köszönhetően megismerhettük a külföldiek foglalkoztatása során felmerülő munkáltatói szempontokat, átbeszélték velünk felmerülő kétségeiket, megosztották tapasztalataikat.

Tájékoztató anyagunkban célunk az általuk felvetett főbb témákra kitérni, kérdéseikre reagálni. A visszajelzések alapján legtöbb esetben az információ hiánya, az ismeretlentől való félelem, illetve a tévhitek okozzák a külföldiek foglalkoztatásától való elzárkózást. Kiadványunkat a témát a maga összetettségében kezelő útmutatónak szánjuk: bepillantást nyújtunk a Magyarországon letelepedni vágyó külföldiekre jellemző, munkavállalási szempontból fontos témákba, összefoglaljuk a külföldiek foglalkoztatásának jogi szabályozását, megosztunk munkáltatói tapasztalatokat és praktikus tanácsokat adunk a külföldiekkel való közös munkához.

Bízunk abban, hogy összeállításunk valós segítséget nyújt, és amennyiben további kérdéseik merülnek fel, úgy bátran fordulnak majd munkatársainkhoz. >> 

Kiadvány letölthető innen: igydolgozunkmi_magyar-final_web_2018_javitott.pdf