TUDÁSTÁR

Amikor nincs visszaút - Point of No Return

"A Face to the Story: the Issue of Unreturnable Migrants in Detention” című nemzetközi projekt keretében 39 őrizetben lévő, vagy korábban őrizetben tartott, a kiutasítás folyamata alatt álló, azonban származási országukba vissza nem küldhető bevándorló helyzetét vizsgáltuk négy európai országban: Belgiumban, Franciaországban, Magyarországon és az Egyesült Királyságban.

A projektben közreműködő partnerekkel összehangolva öt napos (2014. január 13-17.) figyelemfelkeltő Facebook-kampányt indítottunk. A kampány során minden nap megosztjuk 4-4 interjúalanyunk személyes történetét. A kampány célja, hogy e külföldiek helyzetével kapcsolatos nyilvános szakmai vitát kezdeményezzen, továbbá ösztönözze a hazai és uniós döntéshozókat arra, hogy hagyjanak fel az idegenrendészeti őrizet alkalmazásával esetükben és találjanak megoldást helyzetük rendezésére.

Kérjük, kövesd  kampányunk eseményeit, és amennyiben egyetértesz annak céljaival, juttasd el kampányunk üzenetét ismerőseidnek, kollégáidnak. Csatlakozz Facebook eseményünkhöz, hívd meg ismerőseidet, kövesd és osszd meg posztjainkat, hogy minél több emberhez eljusson üzenetünk.

A kutatás eredményeit összefoglaló tanulmányt magyar nyelven a kampányhetet követően tesszük közzé.

A nemzetközi kampány teljes anyaga a http://pointofnoreturn.eu oldalon érhető el.